Képzés

2016. november 15.

Filmipari képzési program

A Filmipari Képzési Programot a Magyar Nemzeti Filmalap indította útjára a hazai filmgyártás versenyképességének fokozása érdekében. A program elsődleges célja a filmes szakemberek utánpótlásának elősegítése, amelyre a hazai filmiparban kritikussá vált munkaerőhiány miatt van égető szükség. Hosszú távon a program hozzájárulhat a filmszakmában rejlő gazdasági és kulturális lehetőségek hatékony kihasználásához.

Filmszakmai képzések támogatása

Filmszakmai képzési pályázatok és képzések

A Filmalap 2016-ban pályázatot hirdetett a filmszakmai képzések támogatására. Az I. pályázati körben támogatott képzések (vágóasszisztens, felvételvezető, helyszíni felvételvezető, rendezőasszisztens, storyboard rajzoló, segédoperatőr, DIT technikus, naplóvezető, produkciós asszisztens, CGI rajzoló) már befejeződtek. A II. kiírás nyertesei 2017 ősszel indították el képzéseiket VFX szakember, utómunka koordinátor, produkciós koordinátor és produkciós könyvelő témákban, amelyek többsége még folyamatban van. A III. kiírás nyertesei idén ősszel indítják el képzéseiket az alábbi filmszakmai területeken: rendezőasszisztens, felvételvezető, DIT szakember, CGI szakember, kameraasszisztens és berendező.

Filmes gyakornok program

2018 nyarára a filmes gyakornok rendszerben 400-nál is több aktív gyakornok szerepel, és sokaknak már lezárult a gyakornoki foglalkoztatása. A filmesgyakornok.hu honlapnak kettős célja van: egyrészt a producereket segíti abban, hogy készülő filmjeikhez alkalmas gyakornokot találjanak, másrészt a filmes képzéseket végzők és végzettek számára belépőt jelent a szakmába. A gyakorlati idő átlátható és az online rendszerben követhető.

2018 szeptemberében a Filmalap támogatásával induló képzések:

 

Képzés Képző Honlap
Focus puller - Kameraasszisztens Lumiere Filmiskola
(International Film School)
https://lumierefilmiskola.hu/
DIT szakember H.S.C. Stábiskola Kft. http://stabiskola.hu/
Felvételvezető - Location manager Mystic Production Kft. https://www.mysticprod.hu/
Berendező Mystic Production Kft. https://www.mysticprod.hu/
CGI szakember Moholy-Nagy Művészeti Egyetem http://open.mome.hu/
Rendezőasszisztens Színház és Film Intézet http://szfi.hu/

 

További részletek és jelentkezési információk a képző intézményeknél!

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN