Képzés

Filmipari képzési program

A Filmipari Képzési Programot a Magyar Nemzeti Filmalap indította útjára a hazai filmgyártás versenyképességének fokozása érdekében. A program elsődleges célja a filmes szakemberek utánpótlásának elősegítése, amelyre a hazai filmiparban kritikussá vált munkaerőhiány miatt van égető szükség. Hosszú távon a program hozzájárulhat a filmszakmában rejlő gazdasági és kulturális lehetőségek hatékony kihasználásához.

Filmszakmai képzések támogatása

Filmszakmai képzési pályázatok és képzések

A Filmalap 2016-ban pályázatot hirdetett a filmszakmai képzések támogatására. Az I. pályázati körben támogatott képzések (vágóasszisztens, felvételvezető, helyszíni felvételvezető, rendezőasszisztens, storyboard rajzoló, segédoperatőr, DIT technikus, naplóvezető, produkciós asszisztens, CGI rajzoló) többsége mára befejeződött. A II. kiírás nyertesei ősszel indítják el a képzéseket: VFX szakember, utómunka koordinátor, produkciós koordinátor és produkciós könyvelő.

Filmes gyakornok program

2017 nyarán a filmes gyakornok rendszerben 200-nál több aktív gyakornok szerepel, és sokaknak már lezárult a gyakornoki foglalkoztatása. A filmesgyakornok.hu honlapnak kettős célja van: egyrészt a producereket segíti abban, hogy készülő filmjeikhez alkalmas gyakornokot találjanak, másrészt a filmes képzéseket végzetteket számára belépőt jelent a szakmába. A gyakorlati idő átlátható és az online rendszerben követhető.

 

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN