Hírek

2018. május 31.

Szilágyi Zsófia: Egy nap

„Ez jelenleg a romantikus-dráma-komédia hármas tökéletes keveréke. Nagyszerű alakítások, pazar filmzene, imádnivaló karakterek, és rengeteg tanulság, emóció 100 percben.” A Filmérték az Egy napról

KORÁBBI HÍREK

Díjat nyert az Egy nap Cannes-ban!
Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül. (2018.05.19.)

Csináljunk már filmet a láthatatlan munkáról, amit a nők végeznek
Interjú Szilágyi Zsófiával, a cannes-i Kritikusok Hetén szereplő Egy nap című film rendezőjével. (2018.05.09.)

Rajtam is áll, hogy működik-e a film
Interjú Szamosi Zsófiával, az Egy nap című film főszereplőjével. (2018.05.09.)

Elsőfilmes magyar rendezőnő kapott meghívást Cannes-ba
Szilágyi Zsófia a Filmalap Inkubátor Programjában Szamosi Zsófia főszereplésével készítette el Egy nap című filmjét egy háromgyerekes nő percekre beosztott idejéről. A világpremier Cannes-ban lesz májusban a Kritikusok Hetén, a magyar alkotás versenyben lesz a legjobb elsőfilmet illető Arany Kamera díjért is. (2018.04.16.)

Új kezdetek, izgalmas folytatások: ők forgatnak 2017-ben
Animációk, az Inkubátor Program elsőfilmjei, illetve izgalmas és fontos életművek folytatásai forognak 2017-ben a Filmalap támogatásával. Almási Tamás új egészestés dokumentumfilmet készít, míg Nemes Jeles László, Reisz Gábor és Ujj Mészáros Károly pedig kiemelkedően sikeres bemutatkozását követően a második nagyjátékfilmjét forgatja idén. (2017.01.10.)

Inkubátor program eredményhirdetés
Az Egy nap, a Virágvölgy, A hetedik alabárdos, a Műanyag égbolt és a Hat könnyű lecke című filmtervek kapnak gyártási támogatást a Magyar Nemzeti Filmalap első alkalommal meghirdetett Inkubátor Programjának keretében, a pályakezdő filmeseket segítő pályázat eredményeit pénteken hirdették ki Budapesten. (2015.11.20.)

Filmgyártási támogatás a Filmalaptól: 62 millió forint

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN