Hírek

2018. december 04.

A Ruben Brandt, a gyűjtőt Annie-díjra jelölték

A Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs thriller és Bucsi Réka Solar Walk című rövid animációja is jelölést kapott az animációs filmek amerikai versenyére, az Annie-díjra.

A 46. Annie-díjakra a Pixar produkciója, A hihetetlen család 2. és a Walt Disney Animációs Stúdióban készült Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2. című alkotás kapta a legtöbb, 11, illetve 10 jelölést. A Disney egy élőszereplős és animációs produkciója, a Mary Poppins visszatér öt kategóriában, köztük három animációs kategóriában is jelölt lett, ami - a The Hollywood Reporter szerint - újraindíthatja a vitát, hogy mit is nevezhetünk animációs filmnek.

A legjobb animációs film mezőnyben A hihetetlen család 2. és a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2. mellett az Ősember - Kicsi az ős, de hős!, a Kutyák szigete és a Pókember - Irány a Pókverzum című filmek szerepelnek.

 

A legjobb független animációs filmek jelöltjei között Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje mellett a belga Micsoda pompás torta! (Ce Magnifique Gâteau!), a japán Mirai - Lány a jövőből, a francia Mutafukaz és a brazil Tito és a madarak (Tito e os pássaros) című alkotás szerepel.

A legjobb rövid animációs mezőnyben Bucsi Réka Solar Walk című dán produkciója a vasárnap zárult budapesti 16. Anilogue animációs filmfesztivál közönségdíjasával, a Grandpa Walrusszal, valamint a Lost & Found, az Untravel és a Weekends című animációkkal verseng majd a díjért. A Solar Walk rövid ideig még nézhető online ezen a linken.

Az Annie-díjátadó ceremóniát február 2-án rendezik meg az UCLA Royce Hallban. A Winsor McCay-életműdíjat Ralph Egglestonnak, posztumusz Frank Braxtonnak, valamint Andrea Romanónak ítélték oda.

Forrás: MTI

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN