Hírek

Bollywoodot is meghódította az Enyedi-film

Enyedi Ildikó Testről és lelékről című Filmalap támogatással készült alkotása nyerte a közönségdíjat Mumbai nemzetközi filmfesztiválján. India nagyszabású "vörös szőnyeges" filmünnepe október 12-18. között 49 országból érkezett 220 filmet vonultatott fel.

Fotógaléria a teltházas FFP filmforgalmazási workshopról

A Fast Forward Program filmforgalmazási workshopja teltházzal, nagy szakmai érdeklődés mellett zajlott a MOME Z épületében. Az általános forgalmazási kérdések mellett konkrét esettanulmányok is terítékre kerültek Kálmán András előadásában.    

Klasszikus Film Maraton: Íme a teljes program!

A 60 éves Magyar Nemzeti Filmarchívum fesztiváljának teljes programja nyilvános. November 2-től 5-ig a klasszikus filmeké a főszerep Budapesten.

A-kategóriás filmfesztiválon látható először A Viszkis

Antal Nimród új filmjét ma délután mutatják be a 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál különprogramjában, majd a nagy presztízsű chicagói filmfesztivál is műsorra tűzi.

A Queen, a Moszkva tér, a Metropolis és történelmi reklámok az első Budapesti Klasszikus Film Maratonon

A januárban újjászervezett Filmarchívum nemzetközi filmfesztiválján, a Budapesti Klasszikus Film Maratonon a változások szele jegyében két nagy közönségkedvenc filmet is bemutatnak.

Nagyszabású belga filmünnepen lesz az új Szász János-film premierje

A Hentes, a k*rva és a félszemű című Hegedűs D. Géza, Gryllus Dorka és Nagy Zsolt főszereplésével készült „kegyetlen mese” európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon lesz Szász János részvételével.

Teltházas Körhinta vetítés a lyoni Lumière Filmfesztiválon

Teltház előtt vetítették Fábri Zoltán Körhintájának felújított és digitalizált változatát a Lumière nemzetközi klasszikus filmek fesztiválján tegnap este Lyonban.

Budapest Noir világpremier Chicagóban

Kedden vetítik először a Kondor Vilmos kiemelkedő sikerű regényéből, Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével készült pazar kiállítású magyar krimit a patinás 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, melynek programját összesen négy, Filmalap támogatással készült új magyar alkotás gazdagítja.

Tarolt a Jupiter holdja Katalóniában

A katalóniai Sitges-ben 50. születésnapját ünneplő nagy presztízsű filmfesztivál a Jupiter holdját a fődíjával, a legjobb effektek díjával, sőt Mundruczót munkássága elismeréseként a „Time Machine” különdíjjal is kitüntette a hétvégén.

Magyar premierek Varsóban

Mészáros Márta, Politzer Péter és Gigor Attila filmrendezők lesznek a vendégei a péntektől jövő vasárnapig zajló 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválnak, amelynek nyitó napján tartják Politzer Péter Férfikor című alkotásának világpremierjét.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN