Hírek

A Művészetek Völgyében is peregnek magyar filmek

A hétvégén kezdődik a Művészetek Völgye, a sokszínű programot immár két helyszínen magyar filmek, klasszikusok, ritkaságok és közönségkedvencek is gazdagítják.

30 százalékra nő a filmszakmai közvetett támogatás mértéke

A Filmalap kezdeményezésére 25-ről 30 százalékra nő a filmszakmai közvetett támogatás mértéke, amennyiben az Országgyűlés elfogadja az erről szóló törvényjavaslatot. A változtatás célja, hogy a magyar filmipar megőrizze vezető pozícióját, tovább növelje versenyképességét az európai filmgyártásban. A megemelt állami támogatás a kisebb költségvetésű, magyar kultúrát, történelmet bemutató filmalkotások megvalósulását is elősegíti. A támogatás mértékének emelését az Európai Bizottság 2024. december 31-ig jóváhagyta, az erre vonatkozó törvényjavaslatot a Kormány nevében dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Locarno: Rekordszámú magyar világpremier a nagy presztízsű filmfesztiválon

A Ruben Brandt, a gyűjtő a Piazza Grandéra, Kenyeres Bálint első filmje, a Tegnap az Arany Leopárdért folyó „Cineasti del presente” versenybe és Zurbó Dorottya Inkubátor Programban készült alkotása, a Könnyű leckék a Kritikusok Hetére kapott meghívást.

Sikervárományos vígjátékok és elsőfilmek forognak a nyáron

A nyár hagyományosan munkával telik a hazai filmesek számára, többek között azért, mert az évad közben színházakban játszó színészek általában ilyenkor érnek rá forgatni. Idén elsősorban vígjátékok és az Inkubátor Programban készülő bemutatkozó rendezések forognak a következő hónapokban.

Karlovy Vary: A Virágvölgy kapta a zsűri díját

Újabb magyar filmsiker!

Már forog a Coming out rendezőjének új filmje

Orosz Dénes, Mimi munkacímű romkomja egy minden értelmében a szív köré szerveződő történet. Bevállaltan érzelmes és fanyar-magyar humorú film Básti Julival, Mészáros Bélával és Tenki Rékával a főbb szerepekben.

Fabricius Gábor filmtervét díjazták Karlovy Varyban

A Legjobb vízió díját nyerte Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock 'n Roll című filmterve az Eastern Promises fórumán, Karlovy Vary-ban.

Karlovy Vary: ide mindenki a filmekért megy

Kénszagú gyógyvízpára, lépésben araszoló luxusautók és hátizsákos filmrajongók - a cseh fürdővárosban rendezett Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválnak különleges hangulata van. Fiatalos, laza és nyitott a szellemiség, amit az elmúlt 25 évben számos magyar filmes is megtapasztalhatott. A napokban zajló fesztiválon volt a premierje Csuja László Virágvölgy című első rendezésének, a film a Magyar Nemzeti Filmalap elsőfilmeseket segítő Inkubátor programjában készült.

Fődíjat nyert a Genezis Valenciában

Bogdán Árpád új filmje, a Genezis két elismerést is kapott a spanyolországi Cinema Jove filmfesztiválon.

Kutatás indul!

Filmszakmai kutatás indul a filmgyártás, televíziózás, utómunka, terjesztés és háttériparágak humán erőforrásainak felmérésére.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN